تگ کنونیکال (canonical tag) چیست؟
از اوایل 2009، موتورهای کاوش از این تگ در جستجوی مطالب به طراحی سایت در مشهد کار گیری مینمایند؛ البته بخش اعظمی از اپراتورها و صاحبان وبسایتها، هنوز به به کار گیری از ان رو نیاوردهاند. تگ کنونیکال درباره محتوای تکراری و محتوای دلخواه میباشد. دلایل متعددی می تواند برای محتوای تکراری وجود داشته باشد، مانند:
1. نشانی URL های متفاوت: در وب سایتهای کسب و کار الکترونیک زیاد رخداد میفتد که از فیلترهای زیادی مانند ارزش، رنگ، امتیاز و… به کارگیری نمایند.
2. شناسه URL قسمتهای متعدد: این شناسهها معمولا به صورت اتومات به وسیله سیستم شما ساختوساز میشوند. سیستمهای مدیر محتوا (CMS) معمولا این شغل را به طور خود کار ایفا می دهند.
3. به کار گیری از HTTP، HTTPS ،WWW در نشانی وب سایت به طور به طور همزمان: موتورهای کاوش نشانیهای ذیل را به طور صفحه ها جدا از هم شناسایی و ایندکس مینمایند:
http://www.mydomain.com,http://mydomain.comand,https://www.mydomain.com
4. نشانی URL های Country : وقتی که از یک سری URL برای یک محتوای خاص به کار گیری میکنید، این رخداد صورت میدهد و محتوای شما تحت عنوان محتوای تکراری، ایندکس میگردد. ولی در این صورت محتوا وجود ندارد که در اکنون اسکن شدن میباشد، بلکهURL های زیادی وجود دارا هستند که محتوای مشابهی را عرضه مینمایند. در واقع محتوای نسخه برداری گردیده به این شکل میباشد که محتوای اساسی در www.mydomain.com و محتوای اسکن در http://www.someotherdomain.com عرضه گردیدهاست.تگ کنونیکال درباره محتوای داخلی صفحه های یک تارنما میباشد.
5. ورژن موبایلی وبسایت با نشانیهایی مانند m.sitename.com و www.sitename.com
6. بازنشر یا این که نسخه برداری محتوای تارنما در وب سایتهای دیگر
7. خرد و والا بودن حروف در نشانی صفحه های تارنما موجب سردرگمی موتورهای کاوش می شود. در حالتی که هاست وب سایت شما به حروف خرد و گران قدر حساس وجود ندارد، در گیر نقص خواهید شد.
هرچند به کار گیری از تگ کنونیکال اجباری وجود ندارد البته در کل مواقعی که ذکر شد، می بایست از تگ کنونیکال مصرف شود تا موتورهای کاوش متوجه اسکن نبودن مطالب بشوند، محتوا را ایندکس نمایند و در برگه نتیجه ها موتورهای کاوش (SERP) اکران بدهند. مت کاتس نیز پیشخیس اعلام کرده بود که محتوای اسکن کم کم به پنالتی تارنما سبب میگردد، مگر آنکه اسپم باشد یا این که برای بازنویسی سکو وب سایت مصرف شده باشد. گوگل در اکثر زمان ها مفاد محتوای نسخه برداری را نادیده میگیرد تا برای اکران وبسایتها در برگه حاصل کاوش در گیر خلل نشود.